Tantrikus Alkímia nyitó előadás

 

A nyitó előadáson való részvétel ingyenes 

Időpontja 2015 március 2.-án, Hétfőn 18.00-kor

Alkimia Gyor FB

Az alkímia olyan több-ezeréves tudomány, melynek az eredete a múltba veszik és melynek gyökereit megtalálhatjuk az egyiptomi hermetizmusban, csakúgy, mint a középkori Európa okkult filozófiájában vagy a indiai és tibeti tantrizmusban de a taoista hagyományban is. Az alkímiai tudománya minden időkben az átalakulás és fejlődés titkos tudománya és egyben művészete volt.

Az alkímia szemléletében minden egy egységes univerzális princípiumból származik, mely minden megnyílvánult lény, dolog, jelleg és jelenség lényege, melyek ezen princípium különféle mértékű és formájú megjelenései. Ezért minden anyag, függetlenül attól, hogy az fizikai, értelmi, érzelmi vagy szellemi természtű, tehát legyen szó a fizikai világ anyagairól vagy az érzelmeinkről, gondolatainkról, mind-mind lényegüket tekintve ugyanazok, ezért minden átalakítható bármilyen más dologgá.

Ez a princípium, mint egy láthatatlam formaló mátrix alakítja a teremtés minden szintjét (fizikai, asztrális, okozati). Ezért tudják például egy magzat, kezdetben egyforma sejtjei, hogy később mivé fejlődjenek és ezért lehetséges az, ahogyan a tibeti alkímia egyik legismertebb példája is mutatja, hogy a szén és a gyémánt bár látszólag két, egymástól teljesen különböző anyag, mégis mindkettő szén atomokból áll és a különbség csakis ezek elrendezésében van. Hasonlóképpen egy hétköznapi ember lénye és tudata és egy szent ember tudata lényegében ugyanazon Isteni tudat de megnyílvánulásukban teljesen különböznek. Az egyik teljesen zárt az Isteni tökéletesség iránt, míg a másik tükrözi a tökéletességet és ugyanakkor megnyílvánítja minden tettében, gondolatában és szándékaban.

A Tantrikus Alkímia tanfolyamon tanulmányozni fogjuk és beavatást kapunk az alkímia sajátos szemléletébe és módszereibe a világról, az Univerzumról, a Végső Valóságról, a fejlődésről, melyet az alkimista bölcsek kriptikusan ‘leírtak’ és feltártak az ezoterikus szimbólumok segítségével.

Ezen a tanfolyamon elsajátíthatunk olyan módszereket, melyek segítségével gyorsan és hatékonyan átalakíthatjuk és kifinomíthatjuk lényünket, hogy minél jobban felszínre kerüljön és megnyilvánuljon az a lényegi valónk, ami valójában nem más mint az Isteni Önvaló vagy Atman.

Sorra tanulmányozni fogjuk a nyugati és keleti (tibeti, kínai és indiai) alkímia rejtélyeit, valamit elsajátítunk különféle gyakorlatokat, módszereket; beavatást kapunk bizonyos bolygók mantráiba, tattvikus ciklusokba, melyek segítségével hatékonyan gyakorolhatunk, stb.

A tanfolyamról:

A tanfolyamot Adinathananda (jóga, sivaizmus és alkímia oktató) állitotta össze és tartotta meg először jógaiskolánk szellemi vezetője, Grieg fenntartásával.

Adinathananda Grieg egyik első tanítványa, még a nyolcvanas évek elején kezdett komolyan foglalkozni a jógával és más ezoterikus tudományokkal. A jóga oktatás mellett több tanfolyamot, szemináriumot, előadást tart és tartott, melyek kiegészítik és megvilágitják más szemszögből is a spirituális fejlődést, a jóga gyakorlást, mint pl a sivaizmus, a ji ching, az enneagram, a bardo, az alkímia és még sok más.

A tanfolyam itt is Grieg közvetlen irányításával és fenntartásával folyik majd. Magyarországon a tanfolyamot Hegyeli András tartja.

A tanfolyam felépítése:

A tanfolyam két nagy részre van osztva, melyek egyenként 22 leckéből állnak, egy alkalom kb 2-2,5 órás. A tanfolyam kéthetente hétfőn lesz.

A tanfolyam első előadása március 16.-án hétfőn 18.00-kor lesz.

A tanfolyam díja

 

Külsősöknek

Tanfolyamra járóknak
Alkalmankénti fizetés

4000

3500

Az első modul (22 lecke) 2 részletben való fizetése

40.000 – 40.000

35.000 – 35.000

Az első modul (22 lecke) egyben fizetése

70.000

60.000