A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által
Szeminárium
2017. március 4.-én és 5.-én (szombat-vasárnap)


13503071_977427202377233_5289082122182138357_o

Meghívunk mindenkit, aki szeret és szerelmes vagy vágyik a szeretetre és szerelemre, erre a csodálatos egész hétvégés szemináriumra, hogy felfedezzük együtt a szerelem rejtélyét. Lehetséges vajon, hogy a lelki vagy spirituális egysülés és a kezdeti szerelem állapot megmaradjon a két szerelmes között? Lehetséges vajon, hogy a szerelem a párkapcsolatban folyton mélyüljön és újabb és újabb, szebbnél szebb árnyalatokkal gazdagodjon? Képes egy szerelmes pár a mindennapokban is a szenvedély hevében élni, mindig szeretetteljesnek és boldognak lenni?

A beavatottak válasza mindezen kérdésekre az, hogy: IGEN! Egy feltételel: a szerelmünk megfelelően mély és érett kell legyen (vagy azzá kell váljon).
Úgy tartják, hogy a szerelem minden, de ez a kijelentés az isteni szerelemre utal, mert a szerelem, ahogy általában értelmezzük, nem minden. Az csak egy spirituális keresés, egy hosszú utazás kezdete.

14963223_1022714481171837_1069301406428680413_nA mély és teljes szerelem esetében egyszerre beszélhetünk az “emberi természet fokozatos megistenesüléséről” és az “isteni jelleg alászállásáról és megnyilvánulásáról a mi megértési és létezési szintünkre”.

Az emberi természetünk és az isteni jelleg, mely alászáll, mindig a szívünkben találkozik, amikor mélyen szeretünk. Ezért az isteni szerelem rejtélyeibe való beavatás az egyik leggyorsabb spirituális megvalósulási módszer, mert ez mindig egy közvetlen kapcsolatot képez a szívünk és Isten Szíve között.

Spirituális megvilágosodás a VIJNANA BHAIRAVA TANTRA gyakorlati bölcsessége alapján

A Vijnana Bhairava Tantra nem egy folozófiai íráa, hanem a gyakorlati bölcsesség univerzális tankönyve, amely 112 módszert ír le, amely egy elképesztően tág spektrumát fedi azon módszereknek, mellyel közvetlen is megtapasztalhatjuk az Isteni Transzcendenciát és azonnali spirituális megvalózítást érünk el.

Ez az ősi írás feltárja az ezoterikus művészetet, amely által mindegyik (akár a legbanálisabb) élethelyzetünk is a jóga egy sajátos fomája lehet számunkra és így átalakul egy csodálatos alkalommá, amikor felfedezhetjük, hogy kik vagyunk valójában. Ezen felfedezés hatására újra megtapasztalhatjuk az egységet a Isteni Természettel (az Isteni Önvalóval, az Atmannal) és elérjük a spirituáli smegvilágosodást. Az előadás ezen szakaszában mind a nők és férfiak, de a párok is, beavatást kap nagyon hatékony és erős tantrikus módszerekbe.

A Szépség vagyis az Isteni Tökéletesség Újjlenyomata

"Amikor egy szép formát látsz, hajolj meg előtte.
A szépség Gyönyört fakaszt.

Ha egy szép alakban vagy formában gyönyörködsz, mi másra lenne szükség?
A szépség a legmagasabb szentély, a legfelsőbb tapasz;
Az örökkévalóságban semmi sem hatalmasabb a szépségnél!"
Shaktisangama-tantra, Kali-khanda 3.145-146

14732388_1161015347313757_8746374703800627696_n

Nagyon gyakran a Nő-t tartják a tökéletes műnek. A szépség, amelyet a Nő sugároz, mint Isteni Kegyelem árad az érzékeny lelkekbe. A tantrikusok úgy tekintettek a szépségre, mint egy gyönyörökkel teli spirituális út, amely feltárja a bennünk rejlő Istent.

Az ennek a témának szánt előadásokon elmélyülünk a szépség rejtélyeibe és felfedezzók a kapcsolatot a Nő és a művészet között. Mitöbb egy hagyományos tantrikus  módszert mutatunk egy beavatás keretén belül, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a Szépség forrását.


A szeminárium programja:

Első nap: –  A szellemi tökéletesség lépcsőfokai a szerelemben és a szerelem által c. téma kerül bemutatásra

Második nap:VIJNANA BHAIRAVA TANTRA-ban leírt gyakorlatok bemutatása és beavatása(tantrikus gyakorlatok bemutatása nőknek, férfiaknak és pároknak)

-bemutatjuk  A Szépség vagyis az Isteni Tökéletesség Újjlenyomata c. részt,  elmélyülünk a szépség rejtélyeibe és felfedezzók a kapcsolatot a Nő és a művészet között. Mitöbb egy hagyományos tantrikus  módszert mutatunk egy beavatás keretén belül, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a Szépség forrását


 

A szemináriumot Nicolae Catrina (Adinathananda) tartja

a9e5fd5d2e9bcad0b3cc841932ad1ee2 Jóga professzor, több, mint 30 évnyi tapasztalattal. Ő alapította az egyetlen, Indián kívüli Kasmíri Sívaizmus tanfolyamot ezelőtt 20 évvel, mely egyedi módon nyújt a nyugati gondolkodás számára is érthetően ezen spirituális hagyomány gazdagságát és mélységét. A tanfolyamot többezren látogatják Romániában és zsámos más országban. A hiteles spiritualitás különféle formái iránti mély érdeklődése valamint spirituális intuíciója tették lehetővé, hogy több más tanfolyamot is létrehozzon, mint pl.: Tantrikus Alkímia, Eneagramm, Ezoterikus Ji Csing, stb.
Szerzője több könyvnek a sívaizmussal, jógával, tantrával, spirituális művészettel, stb. kapcsolatban. Mint szanszkritológus fontos jóga és tantra írásokat fordított le, mint: Sundaryalahari, Shiva Samhita vagy Gheranda  Samhiata, stb.

A szeminárium angolul lesz, szinkron magyar nyelvű tolmácsolással.

A szeminárium részvételi díja:
2017 február 14-ig: 22.900 Ft
pároknak: 39.900 Ft
2017 február 14 után és a helyszínen: 26.900 Ft
párokmak: 47.900 Ft

Szükség esetén lehetséges aludni a jógaközpontban (hálózsák szükséges). Matracot csak (nagyon) limitáltált mennyiségben áll módunkban biztosítani.


Információ és beiratkozás:
Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont
Győr, Kisfaludy utca 2